Home > Nieuws > Bewaarplicht

Bewaarplicht

augustus 4th, 2009

Een nieuwe poging van de BV Nederland om ons nog meer in de gaten te houden. De bewaarplicht.

Internet providers moeten gegevens gaan bewaren voor opsporingsdoeleinden.

We vinden het een nutteloze aangelegenheid, die bovendien demonstreert dat onze “overheid” er werkelijk niets van snapt. Het zijn notabene onze volksvertegenwoordigers.

Laten we voorop stellen, dat we tegen criminaliteit zijn en in bepaalde gevallen begrip kunnen opbrengen voor “meekijken”. Maar het is een sprookje om te geloven dat de maatregel ook maar iets gaat opleveren.

Juist de georganiseerde misdaad heeft genoeg geld en mogelijkheden om aan Big Brother te ontsnappen. Wij denken dat de groepen, die de wetgever heeft gezegd te willen bestrijden, zeker niet over de schouder laten meekijken. Berichten zullen vast niet via de reguliere e-mail worden uitgewisseld. Dat doen alleen de slecht ingelichte kruimeldiefjes.