Home > Nieuws > Aanpassing DNS infrastructuur

Aanpassing DNS infrastructuur

mei 1st, 2012

In de loop van juni 2012 zullen we enkele aanpassingen uitvoeren aan onze z.g. DNS infrastructuur. Deze techniek zorgt ervoor dat domeinnamen worden vertaald naar de juiste computeradressen (z.g. IP adressen).

Al enige tijd hebben we een z.g. slave server in een datacentrum in Berlijn (Duitsland) opgesteld. Deze is al actief voor ons domein exanet.nl. Na een ruime testperiode zal deze server voor andere domeinen actief gaan worden.

De bescherven aanpassing vonden we wenselijk om de stabiliteit van onze systemen nog beter te kunnen waarborgen. Onze DNS servers zijn al dubbel uitgevoerd, waardoor de kans op verstoringen bijzonder klein is. Door de verplaatsing van een van beide servers naar Berlijn wordt een grotere geografische spreiding gerealiseerd.