Home > Storingen > Opgelost: Onderbreking door defecte harde schijf

Opgelost: Onderbreking door defecte harde schijf

januari 12th, 2014

Zondag 12 januari 2014

In verband met een defecte harde schijf is het noodzakelijk gebleken om enkele virtuele servers over te zetten op nieuwe hardware. Helaas is dit niet onderbrekingsvrij mogelijk vanwege versieverschillen.

Naar verwachting duurt de migratie ca. 15 tot maximaal 45 minuten.

Onze excuses voor de eventuele overlast.

Status 12-1-2014 10:30 uur: migratie voltooid.

Toelichting
Standaard zijn alle systemen uitgerust met dubbele harde schijven. Het systeem zorgt ervoor dat de beide schijven steeds een kopie van elkaar zijn. Door de defecte harde schijf functioneerde het betreffende systeem nog op een enkele schijf, in plaats van de dubbele.

Wanneer de overblijvende schijf ook nog defect zou raken, zouden we moeten terugvallen op backups, die maximaal 24 uur oud zijn, waardoor er gegevens, zoals e-mails, verloren konden gaan. Dit risico wilden we niet nemen.

Aangezien de server, waarvan de schijf defect was geraakt, inmiddels ruim 4 jaar onafgebroken in dienst is geweest, vonden we het beter om de virtuele servers meteen te verplaatsen naar een nieuw systeem. Echter kon dit vanwege versieverschillen niet zonder onderbreking.

Het nieuwe systeem biedt enkele nieuwe mogelijkheden, die de betrouwbaarheid ten goede zouden moeten komen. Als we weer 4 jaar vooruit kunnen zonder uitval, zijn wij erg tevreden. Naar wij hopen u ook.